Čaj za mršavljenje - Žuti Čaj

Čaj za mršavljenje - Žuti Čaj
         Žuti čaj je posebna vrsta čaja, koja je svih ovih godina pokazala nevjerovatan rezultat u skidanju viška kilograma, ali je usput  i odličan lijek ukoliko patite od visokog negativnog kolesterola u krvi. Žuti čaj je itekako dobro poznat kao fantastičan ubojica masnoća koji pomaže i osobama s osjetljivim želucem te onima koji se premalo kreću. Žuti čajevi se na dalekom istoku po kakvoći i svojom posebnošću svrstavaju u kategoriju rariteta i specijaliteta poput Bijelih čajeva.

        Kao i Bijeli, Žuti čaj je vrlo blago oksidiran a za razliku od Zelenog pomalo u toku proizvodnje izgubi svoj travnati okus ali zadrži zdrave karakteristike Zelenog i Bijelog čaja. Kinezi drže da je još zdraviji od Zelenog, ima puno manji udio teina a i blaži je za želudac.

Čaj za mršavljenje - Žuti Čaj
        Proces limitirane proizvodnje mu je prilično složen, pa mu i to uz svoju posebnost diže cijenu na svjetskom tržištu. Listovi mu se prvo kratko poprže na velikim željeznim posudama nakon čega se umataju u debeli papir ili specijalne tkanine te se čaj pusti da malo „odstoji“ na suhom i tamnom mjestu. Tada dolazi do stvaranja posebnog enzima koji se pokazao izuzetan „ubojica masnoća“. Sam proces kratkog prženja, umatanja i mirovanja ponavlja se nekoliko puta u par dana.

        Neki od poznatijih tradicionalnih žutih čajeva su Kekecha, Yellow Sun i Yin Zhen. Ja sam probao Jun Shan Yin Zhen koji je proizveden od listova divljeg čaja. Meni je super. Inače već nakon mjesec dana svakodnevne konzumacije žuti čaj će očistiti tijelo od toksina, regulirati šećer u krvi, regulirati krvni pritisak, lagano očistiti tj. obnoviti jetru, vezati te otopiti višak masnoća u tijelu kao i pozitivno uticati na vaš želudac i crijeva te pospješiti probavu i ubrzati metabolizam. Žuti čaj također regeneriše kožu i opušta organizam usputno lagano jačaju vaš imunitet organizma

Čaj za mršavljenje - Žuti Čaj
    
        Ovaj čaj pripremajte uvijek svjež na način da jednu poravnatu čajnu kašiku prelijete sa 2,5-3 dcl nježno vruće vode (cca 70C), procijedite nakon 3min te popijete u maksimalno sat-dva vremena. Ukoliko dulje ostane vidjet ćete da mijenja svoju boju, miris, pa i okus kao Zeleni i Bijeli čajevi pa ga nikad ne pripremajte više nego ga planirate popiti u sat-dva.

        Za osobe s visokim kolesterolom savjetujem 2x dnevno po 3 dcl Žutog čaja a za osobe s viškom kilograma 2x dnevno po pola litre što je sasvim dovoljno za željeni rezultat bez posebnih dijeta.


Čaj za mršavljenje - Žuti Čaj